DennisAxelssonsBlogg

Nu var det sagt!

Bara för att vara snäll...

Publicerad 2011-02-23 13:05:12 i Allmänt,

Jag har bestämt mig för att öppet deklarera att ingen, verkligen ingen av Er som läser på min blogg kommer någonsin att bli skyldig mig pengar, aldrig!

Och ingen av mina grannar kommer heller att behöva betala vare sig för färgen på mitt hus, bensinen i min bil eller slitaget på mina skor när jag rastar hunden.
Även om det är så att jag personligen tycker att det är "Public Service" att andra får njuta av min fina färg på huset, att andra får njuta av att se min bil passera, eller känna avund för skorna som jag sliter vid hundpromenader.

Eller hur ska vi göra med det Eva Hamilton?

Nä nu jävlar...

Publicerad 2011-02-22 09:41:20 i Allmänt,

"Internet måste ses som en självklar del av SVT:s kärnverksamhet."

Nu skulle jag vilja veta hur SVT kan tro att "Internet" skulle vara en del av deras kärnverksamhet. Svt grundades 1979 i sin nuvarande form, och det var innan tiden för till och med Arpanet.

Trogna läsare vet min inställning till denna "licens"/"tjänst" och/eller "avgift", men faktum är att jag tycker att det är en tjänst som bör finnas, det finns ju faktiskt människor som vill se propagnadaTV från diktatursverige.

Ja, jag skrev "diktatursverige", för att jag känner att det är dit vi är på väg.


Eva Hamilton säger vidare att pengarna för att finansiera Sveriges Television måste komma från Svenska folket. Det som retar mig oerhört är att det bolaget inte ska behöva konkurrera om sina kunder, utan ska kunna plocka ut en avgift från varje svensk medborgare för att finansiera sin verksamhet.
Hur hade det sett ut om andra företag hade skott sig på det viset?


Alla som har en klocka för att hålla koll på tiden (SJ undantaget) ska betala en avgift till Svenska Tidstjänsten.

Föreställ dig det här samtalet:


- Anders Svensson.
- Hej jag heter Eva Hamilton och ringer från Sveriges Tidtjänst. Har du en klocka?
- Ööhh ja, kanske det, hur så?
- Jo det är nämligen så att vi som företag har bestämt att alla som innehar en klocka måste betala en avgift för att ha tillgång till tiden som klockan visar.
- Ja men jag har ju köpt min klocka på Internet från Japan... jag fattar inte.
- Ok, så är det iallafall. Och nu har du oxå erkänt att du har en klocka... Så jag stämmer av din adress och skickar dig en faktura.
- Nej, stop. Då vill jag inte använda klockan...
- Ok, nu funkar det inte riktigt så. Du har tillgång till tiden och därför ska du betala vår avgift... Så funkar det.
- Men då går jag på en annan tidszon då, jag tänker inte betala för svensk tid.
- Som sagt du har tillgång till tiden, så fakturan kommer.
Osv osv osv...


Tänk för fan till lite! Jag vet att det är en debattartikel som skapat löpsedeln.
Förresten kan du läsa den HÄR.

65 års lycka, till ingen nytta.

Publicerad 2011-02-20 12:09:51 i Allmänt,

I dagens samhälle är det, som alla vet, nästan enklare att skilja sig än att gifta sig, iallafall när det kommer till pappersarbete och sånt.
Jag tycker då att det är beundrandsvärt att vissa människor håller ihop hela livet. Likt pingviner i frack.

Jag blir inte ens arg längre när jag hör hur vi behandlar människor i det här landet. Arg-stadiet, är passerat, numera infinner sig en sorg i min kropp, en ledsam stämning.
Vem fan är det som bestämmer?
Fallet i Varbergs Kommun är inte på något sätt unikt i sig. Vad som däremot börjar kännas unikt är att man tydligen som kommunal instans kan gå emot domstolsbeslut.
Jag vet att jag tidigare, här, har klagat på det svenska rättssamhället.
Det finns personer som misshandlar andra på en fredagskväll, för att det är kul(!).
Det finns personer som håller andra personer bakom lås och bom, utnyttjar dem, frihetsberövar dem och har ihjäl dem.

Men det finns inte, mig veteligen, någon eller några som drabbats av ett sånt vedervärdigt straff som att slitas ifrån den eller det som gett trygghet i över 65 år. Kärlek, förståelse och trygghet till och med.

Jag är ingen förespråkare för att "alla ska med", att vi ska bygga en ny noaks ark, och till varje pris rädda mänskligheten... MEN om det nu finns ett domslut om för en gångs skull verkar göra att båda parter i ärendet blir nöjda, glada och lyckliga. Se då för FAN till att lösa det.

Det är inte konstigt att unga i dagens Sverige inte kan svara på hur de vill ha det när de blir gamla, inte heller kan de svara på vad de skule vilja ändra på om de fick... Det är inte konstigt.

Nu uppmanar jag inte folk att råna banker, kidnappa oskyldiga barn eller äta upp sin granne... Jag vill bara påpeka att det inte är konstigt att det händer, inte när man inte ens kan få till ett gemensamt boende för ett par som varit gifta i 65 år. Det ÄR inte konstigt när det inte finns sådan mål med livet...

Om

Min profilbild

Dennis Axelsson

Är det sagt? Då är det sagt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela